Linjasaneeraus Helsingissä sujui joustavasti ja ammattitaidolla

Helsingissä sijaitsevassa Asunto Oy Lutherinkatu 6:ssa toteutettiin vesi- ja viemärijärjestelmän, sähkö- ja tietoliikennejärjestelmän sekä kellaritilojen peruskorjaus, joka valmistui vuodenvaihteessa 2021. LVI-suunnittelun ja linjasaneerauksen osalta kumppaniksi valikoitui kilpailutuksen perusteella LVIS-insinööritoimisto Karlsson, Karves & Co Oy.

“Putket olivat 60-luvulta ja taloyhtiössä oli tapahtunut vesivahinkoja, joten vesi- ja viemärijärjestelmän peruskorjaus oli väistämätön. Olimme yhteistyöhön tyytyväisiä ja lopputulos vastasi odotuksia. Olimme tyytyväisiä etenkin hinta-laatusuhteeseen”, kertoo isännöitsijä Arto Tanskanen.

Projekti hoidettiin sujuvasti alusta loppuun

Projektin tilaajana toimi Asunto Oy Lutherinkatu 6/Isännöitsijätoimisto Jarmo Rantamäki Oy.

“Kilpailutimme suunnittelutoimistot ja LVIS-insinööritoimisto Karlsson, Karves & Co Oy:n tarjous oli edullisin. Heillä oli lisäksi hyvät kumppaniverkostot arkkitehti-, sähkö- ja rakennussuunnittelun puolella”, Tanskanen kertoo.

Koska kyseessä oli kokonaisvaltainen peruskorjaus, rakennus sovittiin tyhjennettäväksi asukkaista remontin ajaksi, jolloin urakka-aika saatiin lyhyemmäksi ja tämä vaikutti myös urakan kokonaishintaan. Tämän jälkeen projekti eteni suunnitelmien mukaan, vaikka yllätyksiltäkään ei vältytty.

“Suunnitteluvaiheessa ei tiedetty piilossa olevien rakenteiden kuntoa. Rakenteissa ilmeni yllätyksiä, jotka viivästyttivät remonttia kuukaudella. Suunnitelmiin tehtiin projektin edetessä joustavasti muutoksia ja tarkennuksia, ja kaikki saatiin lopulta kuntoon.”

“Suosittelen heitä muihinkin vastaaviin projekteihin”

“Projekti eteni muutostöistä huolimatta suunnitelmien mukaan. Suunnitelmissa ei ollut mitään moitittavaa ja LVIS-insinööritoimisto Karlsson, Karves & Co Oy oli hyvin tavoitettavissa koko projektin ajan”, Tanskanen kertoo.

Hän ei ollut aikaisemmin tehnyt yhteistyötä LVIS-insinööritoimisto Karlsson, Karves & Co Oy:n kanssa, mutta kokee, että jatkossa he voisivat olla toimiva kumppani vastaavissa projekteissa.

“Kaikki sujui niin hyvin, että yhteistyötä voisi olla jatkossakin. Suosittelen yrityksen palveluita vastaavanlaisiin projekteihin mielelläni myös muille.”

Copyright © 2024 LVIS-Insinööritoimisto Karlsson, Karves & Co Oy